image
Sursa foto: stireazilei.ro

Compania de viziere din RM: „Ne disociem de orice tentative de a folosi activitatea noastră în aspecte politice”

După ce ieri fostul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, a declarat că în Republica Moldova există un producător de viziere, Santino-Service SRL, care produce și vinde viziere la preț de 6 lei, având o capacitate de producere de 5000 de unități pe zi, astăzi compania vine cu precizări.

Într-un comunicat trimis la adresa redacției, Compania „Santino-Service” SRL afirmă că se disociază de orice tentative de a folosi numele companiei sau a activității acesteia de orice aspecte sau implicări politice.

„În fapt, având în vedere situația epidemiologică din țară, Compania noastră „Santino-Service” SRL a început să producă ecrane de protecție pe data de 14 aprilie 2020. Totodată, necesitatea acută de viziere la începutul perioadei epidemiei a fost foarte mare, iar din informațiile publice cunoaștem că în luna martie, ecranele chineze au fost deja comandate de guvern. Acest lucru a fost inițiat cu 2 săptămâni înainte de a începe implementarea proiectului nostru”, precizează compania.

În ceea ce ține de formarea prețurilor, „Santino-Service” precizează că a decis să dea dovadă de responsabilitate civică și solidaritate și nu a considerat oportun obținerea profitului în această situație dificilă.

Totodată, întrucât volumele cererii au crescut foarte repede, compania spune că a fost în imposibilitatea de a finanța integral aceste volume și a decis comercializarea vizierelor la preț de sinecost, pentru a contribui la combaterea pandemiei.

„Mm decis că pe lângă producerea gratuită, pentru platformele caritabile, organizațiile și persoanele care au avut inițiativa voluntară de a achiziționa ecrane pentru angajații din prima linie, în special medicii, vom vinde produsul nostru (ecranul protector) la costul materialelor. Pentru agenții comerciali, prețul include un adaos comercial minim. Toate celelalte cheltuieli aferente producerii: proiectarea formei, costul forței de muncă, ambalajele, impozitele și multe altele, ni le-am asumat ca contribuție proprie în lupta pentru viața oamenilor. De aceea, prețul este absolut necomercial și pare redus. Astăzi, capacitatea noastră de producție acoperă integral cerințele țării pentru acest produs”, se menționează în comunicat.

viziereviziere

Noutăţile partenerilor

comentarii: