image
Sursa foto: JurnalTV

Testarea medicilor va începe de la Ștefan-Vodă și Soroca; Chicu: „Statul va încheia un contract cu laboratoarele private”

Comisia Situații Excepționale va avea azi o ședință la ora 12:00 cu participarea unor medici epidemiologi la care vor fi discutate eventualele măsuri de a prelungi zilele libere pentru angajații din sectorul bugetar. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Ion Chicu după întâlnirea cu șeful statului, Igor Dodon și spicherul Zinaida Greceanâi.

„Vom institui noi măsuri dacă epidemiologii, experții OMS, și medicii vor veni cu asemenea propuneri, inclusiv vom discuta de ce perioadă este nevoie”, a precizat premierul.

Totodată el a menționat că situația din cele două raioane, Ștefan Vodă și Soroca, rămâne a fi foarte gravă. Ponderea infectării personalului medical din aceste raioane e de 55 la sută din totalul cadrelor medicale infectate din RM. La fel de mult trezește îngrijorare și situația din raionul Glodeni unde au fost infectați mai mulți angajați medicali. „A fost luată decizia despre testarea în primul rând a medicilor din aceste raioane și pe urmă, treptat, vor fi testați medicii de la toate instituțiile. Statul va încheia un contract cu laboratoarele private, pentru că acestea au capacități. Cred că ne putem ridica până la 1000 de teste pe zi în cadrul testării medicilor”, a precizat Chicu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: