image
Sursa foto: jurnal.md

Ministerul Educației propune noi discipline vocaționale la treapta de liceu

Liceeni vor avea posibilitatea de a alege să studieze conducerea autovehiculului, profesiile domeniului IT, design grafic.

Pentru noul an de studii Ministerul Educației, Culturii și Cercetării propune actualizarea ofertei curriculare opționale prin inserția a patru discipline vocaționale la treapta de liceu. Este vorba despre: Conducerea autovehiculului: Comportament și siguranță; Descoperă Moldova. Ghid pentru Republica Moldova; Profesiile domeniului IT: Dezvoltator de programe (Software developer); Design grafic; Inteligență artificială; Introducere în Securitate IT și Voluntar pentru Educație. Disciplinele vor avea un impact, în primul rând, educațional, determinat de o necesitate de a se adapta realităților din societate, și nu în ultimul rând socio-economic pentru a avea o orientare profesională și să creeze posibilități de certificare.

Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării a Republicii Moldova, Igor Șarov, privind finalizarea anului de studii 2019-2020.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: