image
Sursa foto: Profimedia

Scoția - Ucraina 1-3. Oaspeții și-au depășit adversarii la toate capitolele și sunt în finala barajului pentru Cupa Mondială

În primul ei meci oficial după începerea războiului, Ucraina s-a calificat entuziasmant în finala barajului pentru Cupa Mondială 2022, după ce a învins-o cu 3-1 pe Scoția în deplasare. Ucrainenii vor juca finala cu Țara Galilor.

Ucrainenii au pus stăpânire pe meci chiar din debutul acestuia. Tsygankov a ratat prima mare ocazie în minutul 8, când portarul a respins de sub transversală șutul mijlocașului de la Dinamo Kiev.

A urmat oportunitatea lui Yarmolenko, care a rămas singur cu portarul, dar acesta a apărat eroic. Același portar a mai avut o intervenție fantastică în minutul 20, când i-a "luat mingea din picioare" lui Yaremchuk.

Atacurile ucrainenilor au fost răsplătite în minutul 33, când Yarmolekno a înscris cu un lob superb. În debutul reprize secunde, Yaremchuk a făcut 2-0, după o lovitură de cap.

Yarmolekno l-a mai pus o dată la încercare pe portar, iar apoi a venit și prima ocazie a Scoției, abia în minutul 57, când McGregor nu a putut profita de o greșeală a portarului Buschchan.

A urmat ratarea incredbilă a lui McGinn, însă tot ucrainenii au fost mai periculoși, iar Tsygankov l-a făcut pe portar să respingă cu genunchiul.

Pe final, scoțienii au avut alte două șanse în aceeași fază, prin Adams și McGinn, însă în cele din urmă a venit și golul. L-a reușit McGregor, în ciuda efortului lui Stepanenko, care a respins mingea intrată deja în poartă.

În prelungiri, portarul scoțian a apărat șutul lui Zubkov, iar la ultima fază a meciului, Dovbyk a scăpat pe contraatac și a făcut 3-1. Astfel, Ucraina s-a calificat în finala barajului, acolo unde va întâlni Țara Galilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: