image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

VIDEO: Școlile se pregătesc de un nou an de studii

Cu doar aproximativ 30 la sută de cadre didactice imunizate, școlile sunt în plină pregătire pentru noul an de învățământ. Profesorii și elevii speră să se revadă fizic în sălile de clasă. Colega noastră Daniela Pascari a mers la Liceul ”Iulia Hasdeu” din Chișinău să vadă în ce condiții vor învăța copiii, începând cu 1 septembrie.

Bugetul din acest an al liceului i-a permis administrației să reabiliteze spațiul, unde din toamnă vor veni cei 274 de elevi din clasele I-IX cu profil muzical-coral. Potrivit directoarei liceului, Eleonora Goncear, sala de cor nu a fost reparată din 1984. Și sala de vestiar nu a fost reparată zeci de ani. Între timp, aceasta a devenit neîncăpătoare pentru elevi.

La momentul actual cele două săli sunt reparate

A fost renovat și terenul de sport din curtea școlii. Pentru amenajare au fost cheltuite 2 milioane de lei. O problemă rămâne amenajarea spațiului pentru cantina școlii, pentru care CMC nu a alocat bani. În acest scop ar fi necesari 5 milioane de lei. „Copiii în continuare rămân fără asigurare cu hrană caldă. Sperăm că Consiliul Municipal va reveni la problema dată" , afirmă managerul liceului

Chiar dacă se află în vacanță, unii elevi au venit la școală să aducă în ordine sala lor de casă.

Și profesorii speră să facă ore „față în față” cu elevii, începând cu 1 septembrie. Autoritățile din sănătate recomandă ca procesul de studii să fie reluat în condițiile imunizării a 70 la sută din personalul didactic. Deocamdată, la Liceul Teoretic ”Iulia Hasdeu” sunt vaccinați 64 la sută din total.

Procesul de studii va fi reluat în conformitate cu 7 scenarii propuse de Ministerul Educației, luând în calcul situația epidemiologică din localitate. Deocamdată, imunizarea a 70 la sută din personalul didactic din instituție nu este o condiție obligatorie, ne-a spus șeful interimar al Direcției Educație a Primăriei Chișinău, Andrei Pavaloi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: