image
Sursa foto: jurnal.md

Examenele pentru elevii claselor a IV-a și a IX-a, ANULATE; Ce se întâmplă cu examenele de BAC

Din cauza pandemiei COVID-19 și a sistării procesului educațional în instituțiile de învățământ, în acest an elevii claselor a IV-a și a IX-a nu vor susține exemenele naționale. ElevIi claselor a IX-a vor primi certificate de studii gimnaziale în baza notelor medii anuale obținute în clasa în ultimii doi ani, a anunțat ministrul educației, Igor Șarov.

Ministerul Educației va propune Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale anularea examenelor naționale pentru elevii claselor a IV-a și IX-a.

„Elevilor care finalizează acest an de studii, clasa a IX-a, le vor fi eliberate certificate de studii gimnaziale, în baza notelor medii anuale obținute pe parcursul claselor a VII-a - a IX-a. Notele de la disciplinele de examen vor reprezenta media aritmetică, cu rotunjire până la întreg, a notelor medii anuale obținute de elevi pe parcursul claselor a VII-a - a IX-a, la disciplinele respective. În baza certificatelor de studii gimnaziale, elevii vor putea participa la admiterea în liceele teoretice și instituțiile de învățământ profesional”, a afirmat ministrul Șarov.

În privința examenelor de Bacalaureat, ministerul deocamdată nu a luat o decizie definitivă, totul depinde de data când va fi permis accesul elevilor în instituțiile de învățământ, a menționat Șarov.

„Opțiunea prioritară pe care ne-o dorim este bazată pe experiența statelor europene, care presupune desfășurarea examenelor de Bacalaureat la sfârșitul lunii iunie - începutul lunii iulie, dacă situația de criză va lua sfârșit. Despre o decizie finală referitor la examenele de BAC din acest an, ministerul va anunța la jumătatea luni mai”, a precizat ministrul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: