image
Sursa foto: Jurnal.md

Încă două legi votate de PSRM-Șor, contestate de Platforma DA la Curtea Constituțională

Platforma DA a contestat la Curtea Constituțională legea cu privire la limbile vorbite și modificările la legea care reglementează activitatea farmaceutică, adoptate de deputații PSRM-Șor-Pentru Moldova în cadrul ședinței Parlamentului de pe 16 decembrie.

Potrivit deputatului Liviu Vovc, prin deschiderea farmaciilor mobile, vor fi încălcate regulile de păstrare a medicamentelor și totodată procesul va permite comercializarea unor medicamente dubioase pe piață. Totodată proiectul care reglementează activitatea farmaceutică a fost aprobat în lectura a doua cu grave abateri de la legislație și în legătură cu acest caz deputații din Platforma DA au sesizat Procuratura Generală.

La rândul său, deputatul Dinu Plângău a menționat că a contestat legea cu privire la limbile vorbite pe teritoriul RM care oferă un statut special limbii ruse. Potrivit lui, modificarea acesteia discriminează minoritățile naționale și va descuraja populația să învețe limba de stat.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat că actuala majoritate din Parlament, Dodon-Plahotniuc-Șor continuă să țină Republica Moldova drept ostatică a unui regim criminal.

„Astăzi, Platforma Demnitate și Adevăr, prin deputații Maria Ciobanu, Dinu Plîngău și Liviu Vovc au contestat la Curtea Constituțională două dintre multitudinea de legi neconstituționale și antipopulare. Vom apără prin toate mijloacele identitatea noastră și sănătatea populației.

Actuala guvernare nu poate rezolva criza sanitară așa că vor sa-i învrăjbească pe moldoveni, inclusiv cu o lege privind funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova. Nu-i interesează ca aceasta lege îi va diviza pe cetățeni și va dispersa și mai mult societatea.

În același timp, prin legea care permite activitatea farmaciilor mobile, se vede ca nu-i intereseaza în niciun fel sa rezolve problema accesului la medicamente de calitate și accesibile pentru oameni, ei vor doar sa înființeze scheme de produs bani pe care sa le controleze. Nu putem sacrifica sănătatea oamenilor și încrederea în sistemul farmaceutic doar ca să facă socialiștii și Shor milioane și zeci de milioane din această nouă schemă.

Republica Moldova nu este un poligon de experimente pentru oligarhi”, a mai spus Andrei Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: