„Poliţia interoghează şi investighează patru persoane", scrie Iribnews, website-ul audiovizualului public, citându-l pe generalul Hamid Hadavand, adjunctul şefului poliţiei capitalei.

Printre acestea se numără directorul general al clinicii Athar Sina şi alţi trei responsabili ai acestui centru de sănătate din nordul Teheranului, distrus de o explozie violentă marţi seară.

Potrivit ultimului bilanţ al serviciilor de salvare, 19 persoane, dintre care 15 femei, au fost ucise în tragedie.

Citat miercuri dimineaţă de agenţia Fars, generalul Hossein Rahimi, şeful poliţiei din Teheran, a negat că accidentul ar fi fost un act de 'sabotaj'.

„Acestea sunt zvonuri", a asigurat ofiţerul, adăugând că tragedia a fost rezultatul unui „incendiu (izbucnit) în acest centru privat" de sănătate.

Cu toate acestea, cauza incendiului rămâne de stabilit, iar preşedintele Hassan Rouhani, într-un mesaj de condoleanţe către familiile victimelor, a cerut "autorităţilor implicate" să facă lumină "asupra cauzelor accidentului".

Potrivit purtătorului de cuvânt al pompierilor din Teheran, Jalal Maleki, explozia, care a avariat clădiri din apropiere, s-a produs în momentul în care incendiul s-a extins la canistre de gaz depozitate în subsolul clinicii.

Citat de agenţia oficială de ştiri Irna, viceministrul sănătăţii Iraj Harirchi a negat zvonurile care circulă pe reţelele sociale cu privire la "prezenţa de materiale radioactive" în clădire.

„Clinica Sina Athar nu era un centru de medicină nucleară", ci "un centru de stomatologie şi radiologie", a declarat el.