image
Sursa foto: jurnal.md

Strigătul Diasporei în ajunul alegerilor prezidențiale

Duminica aceasta, pe 1 noiembrie 2020, vor avea loc alegeri prezidențiale în Republica Moldova. Peste hotare vor fi constituite 139 de secții de votare pentru ca moldovenii să poată să-și exercite dreptul de vot. Implicați și conștienți de importanța acestui drept, mai mulți conaționali au realizat filmulețe în care îi îndeamnă pe toți să nu fie indiferenți și să voteze pe 1 noiembrie.

Grupul Free Moldova din Londra a realizat un filmuleț în care prezintă cât de implicați au fost conaționalii la alegerile prezidențiale din 2016.

Spune YES la Vot!

Indiferent unde locuiești: Londra, Paris, Roma, Berlin sau New York - pentru dreptate și democrație trebuie să lupți continuu. Hai cu toți la vot! Posted by FreeMoldova on Wednesday, 14 October 2020

Nici studenții basarabeni din București nu au rămas indiferenți. Organizația lor și-a exprimat interesul pentru promovarea exercitării votului în rândul cetățenilor din Republica Moldova aflați în București și în întreaga Românie.

Organizația Studenților Basarabeni din București a inițiat campania cu titlul „Votul TĂU face diferența!”, care are ca scop promovarea exercitării votului ca o responsabilitate civică și democratică. Campania nu propagă nicio ideologie politică, nu promovează niciun candidat de pe lista electorală și nu încurajează niciun partid.

Votul TĂU face diferența! / OSB București

Pe 1 noiembrie, Votul TĂU face diferența! Te așteptăm la vot! 💙💛❤ #AlegeriPrezidențiale2020 #RepublicaMoldova #OSBBucurești #TeAșteptămLaVot Posted by OSB Bucureşti on Wednesday, 21 October 2020

Și chiar dacă țara noastră rămâne fără tineri, cei plecați peste hotare nu uită de unde au pornit și le pasă de tot ce se întâmplă acasă, iar dovadă este următorul filmuleț. Tinerii promit că pe 1 noiembrie vor merge la vot, fiindcă înțeleg cât este de importantă este implicarea tuturor și că schimbarea este în mâinile lor.

Cu mare bucurie și mândrie vreau sa le mulțumesc din suflet minunaților actori care au acceptat să contribuie la acest proiect. Nicon Caraman mulțumesc pentru sensibilitatea de a pune la dispoziție imaginea & sunetul. Arată și sună frumos! Emma Caraman, Adriana Bitca Tudor Turcan sunteți superbi și admirabili. Iar redactarea și personalizarea textului au fost mult apreciate 🙂 Pe 1 Noiembrie vom merge la vot. Este crucial să realizăm cu profundă încredere că schimbarea e in mâinile noastre. 🇲🇩🇲🇩🇲🇩 #noidecidem #nucoruptilor #moldova Posted by Adriana Grigoriev on Tuesday, 6 October 2020

Numărul cetățenilor Republicii Moldova, stabiliți temporar sau permanent peste hotare, nu a fost identificat niciodată cu exactitate. Motivele au fost diferite, de la deținerea dublei cetățenii sau traversarea frontierei prin segmentul transnistrean al hotarului moldo-ucrainean. Totuși cei plecați demonstrează de fiecare dată că le pasă și că pentru ei contează ce se întâmplă acasă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: