image
Sursa foto: poză simbol

Industria Republicii Moldova a scăzut cu peste 6 la sută în primele patru luni

Întreprinderile din Republica Moldova au înregistrat o scădere a producţiei cu 6,2 la sută în primele patru luni din acest an, în comparație cu perioada similară din anul trecut, informează Biroul Naţional de Statistică.

Micșorarea producției în ianuarie-aprilie 2023 față de perioada precedentă a fost generată de descreșterea producției în industria extractivă (-18,4%), în industria prelucrătoare (-7,4%) și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-1,9%).

În luna aprilie 2023, producția industrială (serie brută) s-a redus față de luna corespunzătoare a anului precedent cu 10,7%. Micșorarea producției în aprilie 2023 față de luna aprilie 2022 a fost determinată de descreșteri în industria extractivă (-31,7%) și în industria prelucrătoare (-17,6%), generând scăderea producției pe total industrie cu 0,8% și, respectiv, 15,5%.

Totodată, s-a înregistrat creștere la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+60,5%), atenuând scăderea producției pe total industrie cu 5,6%.

industriaindustria

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: