David Orstein susţine că Gerrard, acum antrenor la Glasgow Rangers, în Scoţia, a avut deja discuţii formale în ceea ce priveşte înlocuirea lui Klopp la Liverpool. Gerrard e idol pe Anfield, iar Klopp a devenit şi el un om extrem de important în istoria "Cormoranilor". Gerard şi Klopp şi-au prelungit ambii contractele, în aceeaşi zi, până în 2024, cu Liverpool, respectiv Rangers.

Fanii mai au de aşteptat încă cinci ani pentru a-l vedea pe Steven Gerrard antnrenor la Liverpool. "Nu este un secret că Gerrard şi mulţi de la club şi-ar dori ca acesta să fie managerul lui Liverpool într-o zi şi, cu toate că s-ar putea să nu se întâmple niciodată, subiectul a fost discutat în mod informal de toate părţile implicate. Gerrard este în contact constant cu Klopp şi conducerea lui Liverpool", a spus David Orstein.

Din vara lui 2018, Gerrard o antrenează pe Glasgow Rangers, unde a strâns 95 de meciuri şi o medie de 2,04 puncte pe meci. Gerrard i-a calificat pe scoţieni în 16-imile de finală ale Europa League. De partea cealaltă, Klopp a sosit la Liveprool în 2015, a fost la un pas să câştige titlul în sezonul trecut, a pierdut o finală de Europa League şi una de Liga Campionilor, dar a reuşit să câştige marele trofeu al competiţiei stelelor în 2019. Înainte de triumful de la Madrid, Liverpool mai câştigase Liga Campionilor în 2006, cu Steven Gerrard pe teren.