image
Sursa foto: Profimedia

De când nu mai marcase un portar în Champions League! Provedel, eroul lui Lazio

Lazio a remizat cu Atletico Madrid, scor 1-1, în primul meci din grupele Champions League.

Reușia lui Ivan Provedel a intrat direct în statistica Champions League. Concret, ultimul portar care a marcat în cea mai importantă competiție intercluburi a fost Vincent Enyeama, care evolua pe atunci pentru Hapoel Tel Aviv.

Se întâmpla 29 septembrie 2010, atunci când Enyeama tranforma un penalty într-un meci cu Lyon. De atunci, niciun goalkeeper nu a mai reușit să își treacă numele pe lista marcatorilor în cadrul unui duel din Champions League, potrivit OptaJoe.

După ce a urcat în careu la ultima fază, Ivan Provedel (29 de ani) a așteptat o centrare, la limita careului de 6 metri.

Cataldi a executat slab cornerul, dar fundașii lui Atletico au respins mingea tot în zona lui. Balonul a ajuns apoi la Luis Alberto, iar decarul lui Lazio a trimis o nouă centrare, mult mai calitativă.

Alberto și Provedel s-au sincronizat perfect, iar portarul de 1,94 metri s-a înălțat peste toți ceilalți jucători și a reluat fără nicio șansă pentru omologul său, Jan Oblak. Astfel, italianul a devenit eroul echipei sale și va ține minte cu siguranță acest moment toată viața.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: