image
Sursa foto: jurnal.md

Reacția ANI, la decizia privind averea nejustificată a lui Sergiu Sârbu: „Actele nu sunt anulate, ne vom adresa în instanță”

Autoritatea Națională de Integritate a emis o reacție referitor la decizia Curții Supreme de Justiție privind confiscarea averii fostului deputat Sergiu Sârbu.

Autoritatea Națională de Integritate precizează că Actele de constatare ale Autorităţii, în cazul lui Sârbu și alții, nu sunt anulate. Potrivit Legii cu privire la Autoritatea Națională de Integritate și a Codului de procedură civilă, Autoritatea poate solicita confiscarea averii nejustificate în cadrul procedurilor de contestare a Actelor de constatare.

Instanțele de judecată nu au dat curs cererilor de confiscare a averilor nejustificate solicitate de Autoritate la etapa examinării contestărilor Actelor de constatare din partea subiecților supuși controlului. După rămânerea definitivă şi irevocabilă a Actelor de constatare, Autoritatea se va adresa în instanța de judecată competentă cu cerere de chemare în judecată privind confiscarea averii nejustificate ale subiecților declarării Sîrbu, Țurcan şi alţii”, precizează ANI.

Amintim că la 13 august, Curtea Supremă de Justiție i-a dat câștig de cauză fostului deputat transfug, Sergiu Sârbu, în litigiul cu Autoritatea Națională de Integritate (ANI) menținând decizia Curții de Apel Chișinău de la 24 martie, prin care a fost respinsă solicitarea ANI privind confiscarea averii nejutsificate a acestuia în sumă de peste 1,9 milioane de lei.

Dosarul a ajuns la CSJ după ce Curtea de Apel Chișinău a declarat  inadmisibilă cererea în care Autoritatea Națională de Integritate  solicita confiscarea acestei averi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: