„Poşta Americană pierde o avere, iar asta se va schimba. De asemenea, comercianţii cu amănuntul care plătesc taxe în întregime îşi închid magazinele în întreaga ţară... nu sunt condiţii de concurenţă echitabile!”, a postat luni preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, pe contul său de Twitter, scrie Mediafax.

Liderul de la Casa Albă, Donald Trump, a lansat şi joi, pe Twitter, un atac la adresa Amazon, spunând că retailerul-gigant „plăteşte foarte puţine sau chiar deloc” taxe locale sau statale, potrivit BBC.

Cotaţia Amazon a scăzut puternic în ultimele zile ale săptămânii trecute, generând pierderi de peste 53 de miliarde de dolari, după ce jurnalistul Jonathan Swan a relatat că preşedintele Donald Trump ar fi discutat în privat despre schimbarea tratamentului fiscal al firmei, pentru a ajuta întreprinderile mici. Swan a arătat că aceste controverse fiscale, dar şi cele privind utilizarea neautorizată de date cu caracter personal, care erau de aşteptat să lovească Facebook, au ricoşat de fapt în cotaţiile Amazon.com.

Amazon a avut un început solid în 2018, dar acum a venit prima mare lovitură pe care compania a încasat-o anul acesta.

Potrivit axios.com, preşedintele Donald Trump a vorbit despre schimbarea tratamentului fiscal al lui Amazon, deoarece este îngrijorat de faptul că vânzătorii mici din industria de retail au fost scoşi din afacere.

Surse din anturajul preşedintelui SUA spun că Amazon ucide mall-urile şi comercianţii cu amănuntul.