image
Sursa foto: Profimedia

FIFA a confirmat! Unde se va disputa Cupa Mondială din 2034

Arabia Saudită și Australia erau candidatele pentru găzduirea Cupei Mondiale de fotbal din anul 2034.

În cele din urmă, Australia s-a retras din această cursă, iar Arabia Saudită a rămas singura opțiune. Astfel, FIFA a confirmat că Arabia Saudită a obținut dreptul pentru a găzdui Cupa Mondială din anul 2034.

Ultima Cupă Mondială a avut loc în Qatar, iar Argentina a fost cea care s-a impus la sfârșitul competiției.

La foarte puțin timp după ce Australia a anunțat decizia de a-și retrage candidatura pentru Cupa Mondială, președintele FIFA, Gianni Infantino a anunțat, pe rețelele sociale, că Arabia Saudită va fi țara gazdă a celei mai râvnite competiții dintre echipele naționale.

”Cea mai mare eveniment de pe Pământ va fi organizat de Canada, Mexic și Statele Unite în 2026 - în America de Nord. Următoarele două ediții ale Cupei Mondiale FIFA vor fi găzduite în Africa (Maroc) și Europa (Portugalia și Spania) - cu trei meciuri speciale jucate în Sud America (Argentina, Paraguay și Uruguay ) - în 2030 și în Asia (Arabia Saudită) în 2034. Trei ediții, cinci continente și zece țări implicate în organizarea meciurilor din turneu - asta face fotbalul cu adevărat global!

Procesele de licitație au fost aprobate prin consens prin intermediul Consiliului FIFA - unde sunt reprezentate toate cele șase confederații - după dialog constructiv și consultare extinsă. Mulțumesc tuturor celor care au participat la acest schimb pozitiv.

Fotbalul unește lumea ca niciun alt sport, iar Cupa Mondială FIFA este exemplul perfect pentru un mesaj de unitate și incluziune, precum și oferirea unei ilustrații importante a modului în care diferitele culturi pot fi împreună și se pot cunoaște și înțelege mai bine unele pe altele.

Deoarece trăim într-o lume din ce în ce mai divizată și agresivă, arătăm încă o dată că fotbalul, liderul sportul mondial, unește ca nimic altceva. Cu toții avem nevoie de aceste ocazii de unitate, iar viitoarele Cupe Mondiale FIFA oferă o forță unică în acest sens”, a postat președintele FIFA pe contul său de Instagram.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: