image
Sursa foto: Jurnal.md

30 de zile de arest pentru 3 foști angajați ai structurilor de forță, implicați în dosarul de finanțare ilegală a partidelor

Cei trei figuranți reținuți acum două zile în dosarul de finanțare ilegală a partidelor politice și spălare de bani, foști angajați ai structurilor de forță, au primit astăzi măsura de arest preventiv pentru 30 zile. Anunțul a fost făcut de Procuratura Anticorupție cu puțin timp în urmă.

Oamenii legii au efectuat la începutul lunii martie mai multe percheziții și au ridicat peste 5,5 milioane de lei, bani destinați pentru a destabiliza situația din R. Moldova. Banii urmau să ajungă și la un grup de așa-numiți protestatari care planificau miercuri să ajungă la București, unde urmau să protesteze alături de reprezentanții partidului AUR.

Potrivit șefului Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, în schemă sunt implicați foști angajați ai instituțiilor de forță, inclusiv colonei în rezervă. Anume trei dintre acestea au primit astăzi măsura de arest preventiv pentru un termen de 30 de zile.

Oamenii legii au efectuat 28 de percheziții la diferiți reprezentanți ai diferitor formațiuni politice din câteva sectoare și suburbii din mun. Chișinău. În cadrul documentării s-a stabilit că în perioada lunilor decembrie 2023 – ianuarie 2024, președinții sectoarelor au primit bani de la curieri și repartizat activiștilor câte 5000 de lei, suma totală repartizată fiind de aproximativ 3 500 000 de lei. Banii au fost repartizați activiștilor pentru participarea la diferite manifestații și proteste organizate de partid în luna septembrie 2023, precum și pentru agitația făcută de către aceștia în campania electorală pentru alegerile locale generale din 2023 în Republica Moldova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: