image
Sursa foto: Profimedia

Scădere drastică! De la un miliard de euro, la doar 23 de milioane, în 6 luni

Fereastra de transferuri din iarnă se încheie marți, la miezul nopții, în Arabia Saudită. După ce au făcut mutări spectaculoase în vară, cluburile din Saudi Pro League au fost mult mai reținute în această perioadă.

Transferul lui Cristiano Ronaldo (38 de an) la Al-Nassr la începutul anului 2023 le-a deschis apetitul echipelor din Arabia Saudită pentru starurile fotbalului din Europa. Astfel, în urmă cu 6 luni, cu ajutorul banilor prințului moștenitor Mohammed Bin Salman, au ajuns în Golf fotbaliști precum Karim Benzema, Sadio Mane, Neymar și Riyad Mahrez.

În total, în vara anului trecut, cluburile saudite au cheltuit aproape un miliard de euro pentru transferuri. Situația s-a schimbat radical în această iarnă. Singura mutare pe bani din Saudi Pro League a fost cea a lui Renan Lodi (25 de ani), de la Marseille la Al-Hilal, pentru 23 de milioane de euro.

În rest, ceilalți fotbaliști transferați nu au costat niciun ban, iar pe ultima sută de metri a perioadei de mercato nu se mai anunță mutări spectaculoase. Doar Ivan Rakitic, care s- a despărțit de Sevilla, este așteptat să semneze cu Al-Shabab, iar David De Gea, liber de contract după despărțirea de Manchester United, i s-ar putea alătura.

Potrivit celor de la Transfermarkt, în total, formațiile din Arabia Saudită au cheltuit 955,8 milioane de euro pentru a transfera jucători în vara precedentă.

Al-Hilal a cheltuit 353,1 milioane de euro

Al-Ahli - 197,5 milioane de euro

Al-Nassr - 165,1 milioane de euro

Al-Ittihad - 119,39 milioane de euro

Al-Shabab - 34,38 milioane de euro

Al-Ettifaq- 36,3 milioane de euro

Al-Taawoun - 14,98 milioane de euro

Al-Fayla - 8,15 milioane de euro

Abda Club - două milioane de euro

Al-Fateh - 5,75 milioane de euro

Damac - 5,3 milioane de euro

Al-Riyadh - un milion de euro

Al-Raed - niciun ban

Al-Hazem - 1,75 milioane de euro

Al-Tai - 3,32 milioane de euro

Al-Okhdood - 1,09 milioane de euro

Al-Khaleej - 4,07 milioane de euro

Al-Wehda - 1,2 milioane de euro

În topul celor mai scumpe transferuri făcute în Arabia Saudită, se numără cele ale lui Neymar (31 de ani, la Al-Hilal, pentru 90 de milioane de euro), Malcom (26 de ani, la Al-Hilal, pentru 60 de milioane de euro) și Otavio (28 de ani, la Al-Nassr, pentru 60 de milioane de euro).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: