image
Sursa foto: Jurnal.md

PSRM convoacă joi Executivul politic; „Vom discuta planul de acțiuni pentru salvarea țării”

PSRM anunță că va convoca joi Executivul politic al partidului la care vor discuta „planul de acțiuni pentru salvarea țării din haosul politic, sanitar, social și economic”, se arată într-un comunicat emis de formațiune.

„Blocajul instituțional creat de criza politică generată de Președinție, lipsa unui guvern funcțional, preocuparea unor conducători ai statului pentru interese electorale, fac ca țara să se afunde într-un haos în care vedem tot mai mulți oameni bolnavi, avem creșteri alarmante ale deceselor, blocaje economice și sociale, riscăm din nou să intrăm în lockdown. Toate acestea sunt generate de iresponsabilitatea unor politicieni și de unii conducători de instituții, care refuză dialogul și refuză să pună pe primul plan nevoile urgente ale cetățenilor și siguranța lor” susțin reprezentanții PSRM.

Socialiștii anunță că vor informa opinia publică despre deciziile pe care le vor lua, joi, după ședința executivului politic.

Amintim că Igor Dodon i-a înaintat un ultimatum președintei Maia Sandu, să semneze până la 9 martie decretul privind desemnarea candidatului PSRM-Șor la funcția de premier, Mariana Durleșteanu, în caz contrar Consiliul Republican al PSRM se va întruni în ședință pentru a decide acțiunile de mai departe. „Vom fi nevoiți să venim cu acțiuni politice mai hotărâte, chiar dacă asta va însemna că funcția de președinte va redeveni de decor așa cum s-a întâmplat anterior”, avertiza Igor Dodon.

În opinia experților, dar și a opoziției, Igor Dodon nu are spațiu de manevră decât organizarea unui referendum împotriva președintelui.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: