image
Sursa foto: Getty Images

Guvernul a luat decizia: Ce se întâmplă cu meciurile din Franța

Francezii nu au scăpat de ceea ce s-au temut. Potrivit publicației Getfootballnewsfrance, Guvernul Franței a decis că niciun meci nu se va putea juca până în septembrie.

Asta înseamnă practic finalul acestui sezon. Informația a fost anunțată de prim-ministrul Edouard Philippe în Adunarea Generală.

"Marile evenimente sportive nu pot avea loc mai devreme de septembrie. Sezonul 2019/2020 nu poate reveni", a spus prim-ministrul Franței, Édouard Philippe.

Decizia s-a luat printr-o nouă videoconferință, la care a participat și ministrul sporturilor, Roxana Mărăcineanu, precum și președinții Federației și ai Ligii, Noel La Graet și Nathalie Boy.

În urmă cu câteva zile, preşedintele sindicatului fotbaliştilor francezi (UNFP), Sylvain Kastendeuch, a asigurat că jucătorii sunt dispuşi să declare încheiat sezonul în Hexagon având în vedere riscurile pandemiei de coronavirus.

Mai rămâne acum ca oficialii din fotbalul francez să discute la începutul lunii mai despre "ramificațiile" acestui sezon, precum și despre promovare, retrogradare, echipele din cupele europene și alte detalii.

Inițial, era prevăzută reluarea activităților sportive din 11 mai, dată la care expiră starea de urgență, însă autoritățile medicale au demonstrat că pericolul este prea mare în ceea ce privește infectările cu coronavirus.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: