Adunate pe treptele Operei Bastilia, femeile au cântat La Marseillaise, purtând în mâini baloane de culoare galbenă. Ele au încercuit apoi piaţa, perturbând circulaţia, înainte de a se îndrepta către Piaţa Republicii, scrie Agerpres.ro.

''Prin organizarea acestei prime manifestaţii a femeilor am dorit să deschidem un alt canal de comunicare decât cel al violenţei, pentru că tot ceea ce presa transmite despre această mişcare sunt actele de violenţă şi uităm fondul problemei'', explică pentru AFP Karen, o infirmieră în vârstă de 42 de ani venită de la Marsilia, ea fiind şi una dintre fondatoarele grupului de pe Facebook ''Femei veste galbene''.

''Această manifestaţie nu este una feministă, ci este menită să dea o imagine inedită mişcării'' vestelor galbene, a ţinut ea să precizeze.

Peste 50.000 de persoane au manifestat duminică în Franţa în ''episodul VIII'' al mobilizării ''vestelor galbene'', la fel ca în weekend-urile precedente protestele degenerând în confruntări cu forţele de ordine.

Declanşate iniţial ca un protest împotriva creşterii taxelor pe carburanţi, manifestaţiile s-au transformat într-o contestare a preşedintelui Emmanuel Macron.

În încercarea de a tempera protestele, Macron a promis iniţierea unei dezbateri naţionale pe teme economice şi sociale, inclusiv imigraţia, precum şi o serie de măsuri de creştere a veniturilor populaţiei, printre care creşterea salariului minim cu 100 de euro din 2019, defiscalizarea orelor suplimentare din 2018 şi anularea creşterii de taxe care a fost impusă pensionarilor care câştigă mai puţin de 2.000 de euro pe lună.