image
Sursa foto: eumostwanted.eu

Cei mai căutați infractori din UE: Cine este românul care apare pe lista Europol

Europol, agenţia Uniunii Europene pentru combaterea criminalităţii, a publicat vineri lista celor mai căutaţi 62 de infractori, sub titlul „Ascunşi la vedere”.

Pe listă figurează 61 de bărbaţi şi o singură femeie. Cei urmăriţi sunt suspecţi sau condamnaţi pentru fraude, trafic de droguri, jafuri şi omoruri. Unii au reuşit să se sustragă executării unor pedepse mari cu închisoarea.

Cel mai celebru nume de pe listă este austriacul Jan Marsalek, în vârstă de 41 de ani, fost director general al agenţiei de plăţi Wirecard din Germania. Acest este suspect de comiterea de fraude comerciale în grup organizat, un caz deosebit de grav de delapidare şi alte infracţiuni economice şi împotriva proprietăţii, arată Europol, citat de Agerpres.

Profilele celor căutaţi infractori din UE sunt accesibile public pe o pagină de internet dedicată special, eumostwanted.eu. Conform acesteia, cetăţeanul român Miluţ-Liviu Ciucheş, în vârstă de 28 de ani, este căutat pentru infracţiuni, inclusiv violente în grup, care au fost comise în Irlanda. În prezentare, Europol face trimitere şi la informarea publicată de poliţia română despre Miluţ-Liviu Ciucheş.

Pentru unii dintre cei căutaţi se oferă şi recompense. De exemplu, pentru informaţii despre germanul Norman Volker Franz, condamnat la închisoare pe viaţă pentru două omoruri, Europol anunță că ar plăti 25.000 de euro.

Agenţia poliţienească europeană consideră că mulţi dintre cei căutaţi desfăşoară activităţi care nu dau nimic de bănuit, undeva în lume, şi intră în relaţii normale cu oameni care nu îi suspectează de nimic - de unde şi titlul listei de anul acesta.

Europol a început să publice astfel de liste din 2016 şi a reuşit să aresteze 110 infractori, dintre care în 41 de cazuri s-a pornit de la informaţii trimise prin site-ul web respectiv.

comentarii: