image
Sursa foto: eeas.europa.eu

Janis Mazeiks salută numirea noului Guvern, dar îi amintește lui Recean despre „cei nouă pași”

Uniunea Europeană salută desemnarea rapidă a premierului Dorin Recean și numirea noului Guvern, a transmis șeful Delegației UE la Chișinău, Janis Mazeiks, într-o postare plasată pe contul său oficial de Facebook.

„ Suntem gata să lucrăm îndeaproape cu noul Guvern pentru intensificarea eforturilor privind reformele cheie, în special în sectoarele justiției, financiar și combaterii corupției, în interesul tuturor cetățenilor și în conformitate cu cei nouă pași pe care Republica Moldova trebuie să-i facă pentru a progresa în continuare pe calea integrării în UE”, a transmis șeful Delegației UE la Chișinău, Janis Mazeiks .

În același timp, Janis Mazeiks i-a mulțumit fostului premier, Natalia Gavrilița.

„Dorim să mulțumim Nataliei Gavrilița pentru modul în care a condus Guvernul într-o perioadă marcată de crize fără precedent și pentru contribuția la obținerea de către Moldova a statutului de țară candidată la aderarea la UE”, a punctat Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Guvernul condus de Dorin Recean a obținut vot de încredere în Parlament din partea a 62 de deputați ai PAS, adică majoritatea parlamentară. Tot astăzi, Dorin Recean și membrii Cabinetului de Miniștri au depus jurământul la Președinție.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: