image
Sursa foto: facebook/Alexandru Slusari

Slusari, despre reforma fiscală: Scopul legii este realizarea visului lui Plahotniuc de a transforma țara într-o zonă gri

Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, susține că scopul principal al legii privind declararea voluntară și stimularea fiscală este realizarea visului lui Plahotniuc de a transforma Moldova în zona gri a Europei cu legalizarea concomitentă a miliardelor furate din băncile Moldovei și rezervele Băncii Naționale.

„Din nota informativă la legea privind declarare voluntară și stimulare fiscală: "Necesitatea declarării voluntare şi stimulării fiscale sunt motivate de necesitatea ameliorării climatului investiţional şi majorarea fluxului de investiţii". Ne țin de proști. Cum poate fi ameliorat climatul investițional, dacă cei, care vin cu banii furați și murdari, sunt avantajați față de antreprenori onești. Ar fi un semnal clar pentru cercuri de afaceri că dacă practici niște scheme criminale, nu riști cu nimic. Peste ceva timp le poți legaliza contra 3%. Dar dacă lucrezi cinstit, atunci trebuie să achiți toate impozitele și contribuțiile, care cumulativ depășesc 50%”, a spus Alexandru Slusari.

„Totodată, legea respectivă nu prevede ca banii legalizați în modul obligatoriu trebuie să rămână în economia națională. Peste o oră după legalizarea capitalului ilicit, inclusiv a banilor furați din sistemul nostru bancar, aceste mijloace financiare oficial pot fi transferate înapoi peste hotare. Doar că deja ele vor fi spălate ”, susține vicepreședintele Platformei DA.

Potrivit lui Slusari „scopul principal al acestei legi este realizarea visului lui Plahotniuc de a transforma Moldova în zona gri a Europei cu legalizarea concomitentă a miliardelor furate din băncile Moldovei și rezervele Băncii Naționale. Totodată, să nu uităm și de alți bani, care au fost scoși din buzunarele noastre timp de zeci de ani și transferați în off-shoruri. Mă refer aici la schemele Energocapital, Moldtelecom, Metalferosa, Moldova Gaz și alte, despre care noi poate încă nici nu cunoaștem”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: