image
Sursa foto: md.undp.org

Guvernul Elveției și PNUD au oferit donații sub formă de echipamente medicale pentru 35 de primării

Pete 26 000 de măști respiratorii, 37500 perechi de mănuși, 1785 litri de dezinfectant, precum și 81 de termometre pentru monitorizarea temperaturii la distanță, achiziționate din fonduri elvețiene, au fost oferite autorităților publice locale, personalului medical, precum și voluntarilor locali și grupurilor vulnerabile.

Echipamente de protecție sunt distribuite și oficiilor teritoriale de ocupare a forței de muncă, centrelor comunitare, azilurilor, orfelinatelor, centrelor de servicii sociale, oficiilor poștale, pentru a asigura o interacțiune mai sigură cu oamenii. Donația este efectuată de Guvernul Elveției și PNUD.

„Încă de la începutul crizei, Elveția s-a îngrijit de protejarea celor care sunt la datorie în această perioadă dificilă,. Acesta este încă un exemplu de suport oferit Republicii Moldova de Elveția în combaterea răspândirii noului coronavirus”, a declarat Caroline Tissot, Directoarea Biroului de cooperare al Elveției în Republica Moldova.

Echipamentul, în valoare de circa 37.000 USD, a fost achiziționat de PNUD din fondurile oferite de Elveția, în baza evaluării necesităților efectuate de Asociațiile de băștinași, în cooperare cu autoritățile centrale și Biroul Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: