Conform sursei citate, luna trecută, președintele clubului englez, Khaldoon al Mubarak ar fi dezvăluit că argentinianul ar primit o ofertă, prin intermediul lui Guardiola, în urma căreia salariul actual de la Barcelona s-ar fi triplat.

Autenticitatea acestei informații a fost respinsă rapid de către "cetățeni", dar Mundo Deportivo a revenit cu noi precizări.

Se pare ca lui Messi i s-a oferit un salariu anual net de 50 de milioane de euro pentru 5 ani! Altfel spus, Messi ar fi urmat să câștige pe săptămână puțin peste 960.000 de euro. În prezent, după reînoirea contractului, Messi câștigă săptămânal 565.000 de euro.

Pe deasupra, orașul Manchester ar fi oferit Barcelonei drept taxă de transfer suma de 250 de milioane de euro, ceea ce l-ar fi făcut pe Messi cel mai scump fotbalist din istorie. Alte 50 de milioane de euro au fost de asemenea, făgăduite, tatălui și agentului lui Messi, ca bonus dacă ar fi reușit să-l convingă pe fiul sau să accepte oferta.

După luarea în considere a impozitelor care ar fi urmat să fie plătite pentru aceste sume, Mundo Deportivo estimează că City a fost dispusă să investească în transferul lui Messi, pe 5 ani, suma de 775 de milioane de euro! Sursa mai spune ca oferta i-a fost făcută lui Messi între decembrie 2016 și ianuarie 2017.

Actualul acord al atacantului de 31 de ani a fost semnat în noiembrie 2017, după o lungă perioadă de negocieri, însă șefii Barcei încearcă să-i facă noul contract până în 2022, când va avea 35 de ani, sau 2023, când va avea 36 de ani.

În actualul contract, decarul Barcei are o clauză potrivit căreia ar putea pleca liber în 2020, deci cu un an înainte de expirarea acordului, în caz că în acest interval nu apare vreo ofertă de la un club de elită.