image
Sursa foto: jurnal.md

FOTO: Gațcan, de negăsit, în timp ce Pro Moldova și PSRM emit mesaje în numele lui; Imagini din biroul unde ar fi sechestrat

Medicul Ștefan Gațcan este în continuare de negăsit, după ce deputații Pro-Moldova au anunțat că acesta ar fi fost sechestrat de mai mulți deputați socialiști, care l-ar fi impus să scrie cerere de renunțare la mandat.

În timp ce Gațcan este de negăsit la telefon și nu a avut nicio reacție de ieri, când a anunțat că părăsește PSRM, socialiștii și Pro Moldova emit mesaje în numele său.

Astfel, în timp ce PSRM a anunțat în urmă cu puțin timp că Gațcan și-a depus mandatul de deputat, după ce ieri părăsise fracțiunea PSRM și aderase la Pro Moldova, de cealaltă parte Pro Moldova anunță că Ștefan Gațcan este sechestrat de socialiști într-un birou, unde a fost amenințat și forțat să renunțe la mandat.

„Astăzi, prezent la Parlament pentru a participa la ședința Comisiei protecție socială, familie și sănătate, Ștefan Gațcan a fost sechestrat de un grup de deputați socialiști și impus să semneze cererea de demisie. Din imaginea apărută în public, se vede clar că dl Gațcan nu are în fața sa nicio cerere, spre deosebire de colegul său Vasile Bolea. De asemenea, un detaliu care face dovada că cererea nu a fost scrisă de dl Gațcan este numărul de ieșire a demersului (cifra 4) este anterior cererii de părăsire a fracțiunii PSRM și aderare la PRO MOLDOVA (cifra 8) și a plângerii adresate procurorului general (cifra 9). Locul aflării deputatului Gațcan este necunoscut deocamdată. PRO MOLDOVA își exprimă îngrijorarea față de soarta deputatului Ștefan Gațcan și cheamă comunitatea internațională și societatea civilă din Republica Moldova să ia atitudine și să nu permită subminarea democrației și compromiterea totală a statului de drept”, se spune în declarația Pro Moldova.

Gațcan PSRMGațcan PSRM

Tot Pro Moldova a făcut publică și o plângere scrisă ieri de Gațcan către Procuratura Generală, unde descrie cum ar fi fost intimidat ieri de mai mulți deputați PSRM

„Deputatul Ștefan Gațcan a depus, în dimineața zilei de astăzi, o plângere la Procuratura Generală în care reclamă hărțuirea, intimidarea și șantajul la care a fost supus la 30 iunie din partea unui grup de deputați PSRM. Deputatul Ștefan Gațcan anunță PG despre îngrijorarea legată de integritatea sa fizică, precum și a membrilor familiei lui. El menționează în plângerea depusă la PG că este șantajat și amenințat pentru a renunța la mandatul de deputat. Ieri, mașina deputatului Gațcan a fost trasă pe dreapta și a urmat o sesiune de amenințări, inclusiv din partea deputaților Corneliu Furculiță și Vlad Bătrâncea. Apoi au fost organizate proteste la centrul medical „Extramed” cu coroane funerare aduse de activiștii PSRM”, mai spun cei de la Pro Moldova.

Gațcan PSRMGațcan PSRM
Gațcan PSRMGațcan PSRM

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: