Scandalul de la Drepcăuți ar fi izbucnit încă acum câțiva ani, când unii țărani ar fi încheiat un contract cu un agent economic, care are legătură directă cu deputatul PD, Violeta Ivanov.

Între timp, între cei vizați s-ar fi iscat anumite neînțelegeri, iar țăranii au vrut rezilierea contractelor, lucru care l-a indignat pe agentul economic.

După numeroase ședințe de judecată, oamenii și-au recăpătat terenurile prin intermediul unui contract de separare.

Acum, după ce au muncit tot anul, vor să-și stângă roada de pe câmpuri însă, acest lucru este imposibil.

Agentul economic în mod abuziv a intrat cu utilajele necesare pe terenurile țăranilor și au reușit să recolteze circa 176 de hectare de soia.

Oamenii s-au văzut nevoiți să iasă cu furcile și să-și păzească zi și noapte câmpurile.

Pe dealuri au rămas de strâns încă 346 de hectare de semințe de floarea soarelui însă, oamenii nu dispun de tehnica necesară, din motiv că proprietarii utiliajelor care urmau să strângă roada de pe deal și cu care au încheiat contracte de prestare servicii, ar fi fost amenințați de Sergiu Melnic și fiul său, Vasile Melnic, administratorul companiei implicată în scandal, că le va da foc la tehnică dacă-i va ajuta.

Mai mult, agentul economic a blocat și un drum public, pentru ca țăranii să nu aibă acces la teren.

Disperați oamenii au solicitat și intervenția Poliției însă, problema nu a fost rezolvată.

Redacția Jurnal.md nu a reușit deocamdată, să ia legătura cu agentul economic vizat pentru a ne oferi o reacție la acest caz.

Amintim că în luna iulie mai mulți țăranii de la Briceni au venit la Parlament și s-au plâns de ilegalitățile care se comit la Drepcăuți de agentul economic vizat.