image
Sursa foto: Getty Images

Gestul superb făcut de UEFA pentru Christian Eriksen și pentru paramedicii care i-au salvat viața

UEFA a adresat invitaţii internaţionalului danez Christian Eriksen şi paramedicilor care i-au acordat primul ajutor în momentul în care jucătorul s-a prăbuşit pe teren în meciul contra Finlandei de la EURO 2020, pentru a asista din tribunele stadionului Wembley la finala care va avea loc duminică.

UEFA a menţionat că şi soţia lui Eriksen este invitată, alături de cei 6 paramedici.

Unul dintre paramedici, Peder Ersgaard, a spus că este onorat de invitaţia făcută de Aleksander Ceferin. ''Sunt emoţionat ca un copil în Ajunul Crăciunului. Sunt mândru de întreaga echipă care a acţionat atunci, căci nu a fost un efort individual ci unul colectiv'', a spus Ersgaard, adăugând că speră să vadă în finală Danemarca.

Pe 18 iunie, mijlocaşul Christian Eriksen a fost externat după o "operaţie reuşită", la şase zile după ce a suferit un stop cardiac în timpul unui meci de la EURO 2020.

Medicii au indicat că i-au implantat lui Christian Eriksen un defibrilator cardiac, după ce fotbalistul s-a prăbuşit pe teren în cursul meciului Danemarca - Finlanda (0-1), disputat în Grupa B a EURO 2020.

Eriksen a suferit un stop cardiac în minutul 43 al meciului de la Copenhaga, fiind resuscitat pe gazon înainte de a fi transportat la un spital din capitala daneză, unde a fost operat, existând un mare semn de întrebare în ce priveşte continuarea carierei sale.

"Operaţia a decurs bine şi mă simt bine ţinând cont de împrejurări", declara atunci, într-un comunicat, jucătorul, care i-a putut vizita pe coechipierii săi aflaţi într-un cantonament la nord de Copenhaga.

Eriksen a mulţumit totodată pentru "nenumăratele mesaje" primite.

Citeşte mai mult despre

comentarii: