image
Sursa foto: Profimedia

Messi și-a decis viitorul! Va deveni coproprietar al clubului la care va juca din 2023

Leo Messi (34 de ani) s-a adaptat mai greu la PSG, însă în a doua parte a sezonului a avut momente în care a strălucit. Starul argentinian va rămâne și în stagiunea 2022/2023 la campioana Franței și a decis ce va face din vara anului viitor.

Sub contract cu PSG până pe 30 iunie 2023, Messi își va duce la bun sfârșit înțelegerea cu gruparea pariziană, iar apoi va juca în MLS.

Potrivit jurnalistului Alex Candal, Leo Messi va merge în SUA, la Inter Miami. Însă asta nu e tot. Sud-americanul va deveni și coproprietar al clubului deținut în acest moment de David Beckham, fiind pe punctul de a cumpăra 35% din acțiuni.

"Puricele" a înregistrat 6 goluri și 13 assisturi în ediția actuală de campionat, în cele 25 de meciuri disputate. Începutul mult sub așteptări, dar și sezonul extraordinar făcut de Martin Terrier (25 de ani) l-au făcut pe Messi să nu prindă un loc în echipa ideală.

Francezul a fost inclus în "Echipa Sezonului" pe postul de aripă dreapta, acolo unde a evoluat de cele mai multe ori și Messi pentru PSG. Terrier a marcat 21 de goluri și a oferit 4 pase de gol coechipierilor, în 36 de partide.

"Întotdeauna am spus că îmi doresc cei mai buni jucători. Din păcate, uneori este un lucru rău. Când am început acest proiect, oamenii au spus: 'Vine tipul ăsta, vine tipul ăsta, vine Ronaldo, vine Messi'.

Fanii noştri vor fi fericiţi dacă avem vedete în echipă, dar vor fi şi mai fericiţi dacă vor vedea jucători tineri trecând prin academia noastră şi câştigând MLS", a declarat David Beckham.

Celălalt proprietar de la Inter Miami, Jorge Mas, a vorbit și el despre posibilitatea de a-l aduce la echipă pe Leo Messi.

"Leo Messi este încă unul dintre cei mai buni jucători din lume. Abilităţile lui nu s-au diminuat. David se înţelege bine cu el, aşa că dacă pleacă de la PSG, am dori să-l vedem jucând la Inter Miami. Sunt un optimist, este o posibilitate", a spus Jorge Mas.

PSG a înregistrat în acest sezon venituri între 300 și 310 milioane de euro doar din contracte de sponsorizare, în primul sezon al lui Messi pe Parc des Princes.

Suma reprezintă un record pentru clubul francez, care reușise anterior să încaseze cel mai mult 295 de milioane de euro (n.r. în sezonul 2018/2019).

Datorită venirii lui Messi, unul dintre cei mai bine marketați fotbaliști din lume, PSG a înregistrat o creștere de 13% față de sezonul precedent, la capitolul venituri din contracte de sponsorizare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: