image
Sursa foto: Getty Images

Probleme în singura țară europeană care nu a oprit fotbalul! Două meciuri au fost amânate de teama coronavirusului

Campionatul din Belarus este singurul din Europa, la momentul actual, care se dispută, în ciuda pandemiei de coronavirus, însă problemele au început să apară și acolo.

Federația de Fotbal din Belarus a decis să amâne meciurile FC Minsk-Neman și Arsenal Dzyarzhynsk-Lokomotiv Gomel, din prima și a doua ligă, programate pe 15, respectiv 16 mai. Hotărârea vine după ce anumiți jucători sunt suspecți de coronavirus.

Igor Shloido, președintele lui FC Minsk, a confirmat că există un astfel de caz suspect în echipa sa, însă se așteaptă rezultatul testului pentru COVID-19.

"Din nefericire, unul dintre jucătorii noștri este suspect de coronavirus. Starea sa este una normală, nu are simptome, așa că va face un test și așteptăm rezultatul.

Antrenanamentele echipei au fost suspendate, iar toți cei care fac parte din prima echipă vor fi și ei examinați", a declarat Shloido, pentru Pressball.

Belarus este țara europeană care a atras atenția în ultima perioadă, din cauza deciziilor și declarațiilor controversate venite din partea președintelui Alexander Lukashenko.

Belarus este singura ţară din Europa în care fotbalul continuă să se desfăşoare în mod normal, dar fanii au început să boicoteze meciurile masculine după apariţia primelor cazuri ale bolii Covid-19.

Preşedintele Belarusului, Alexander Lukashenko, a evitat până acum impunerea unor măsuri restrictive pentru combaterea pandemiei de coronavirus. El a declarat recent că nu va muri nimeni de coronavirus în Belarus şi a respins necesitatea de a adopta măsuri de limitare a răspândirii COVID-19, aşa cum au procedat majoritatea ţărilor din lume.

Până în prezent, în Belarus au fost confirmate 23.906 de cazuri de infectare cu COVID-19, 933 dintre acestea doar în ultimele 24 de ore. De asemenea, 135 de persoane și-au pierdut viața din cauza bolii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: