image
Sursa foto: proimobil.md

Vlad Musteață: Prognoze și strategii de investiții imobiliare

Conform statisticilor imobiliare, în ultimele trei luni se atestă o creștere a cererii pe piață, atât la Chișinău, cât și la București. Prognozele până la sfârșitul acestui an sunt îmbucurătoare.

Vlad Musteață, director Proimobil:

În ultimele 3 luni, avem o cerere foarte mare în Chișinău. Inclusiv din cauza lipsei de autorizații noi de construcție, prețul la imobile a crescut undeva cu 2-3 la sută. De obicei, decembrie este o lună foarte bună, când mulți cumpărători preferă să ia decizii până la anul nou. Până atunci, noi mai vedem o creștere, în primul rand, datorită faptului că nu prea avem construcții noi, la moment, în Chișinău.

Am făcut o analiza internă, vedem o creștere de 6-7 la sută în următoarele 3 luni.

În București, prima jumătate de an, vânzările au fost afectate de situația din Ucraina, acum, începând cu luna iulie, cererea s-a activizat, apar tot mai mulți investitori străini care caută, în mare parte, blocuri noi din zona de nord și, la fel, putem trage concluzia că în următoarele 12 luni nu prea vor exista apartamente la vânzare.

Dacă vorbim despre Chișinău, tot mai mulți clienți și investitori optează pentru case proprii.

Avem o cerere foarte mare la case individuale în zona Rîșcani, Stăuceni, Buiucani, Durlești, Dumbrava. Tot ce are un buget de 150 - 200 de mii de euro, este la mare căutare, iar noi nu prea avem oferte.

Conform experților în domeniu, suntem în cea mai potrivită perioadă pentru investiții imobiliare.

Este foarte rentabil de investit în imobiliare și de ținut aceste apartamente câțiva ani. Nu vorbim doar de vânzare timp de 6 sau 12 luni, ci despre o majorare a prețului: în următorii 1-2-3 ani, prețul la imobile sigur va crește, mai ales dacă se afla în zona de centru sau în sectoarele bune. Dacă vorbim despre apartamente în sectoarele Centru, Rîșcani, Botanica, prețul acestora cu siguranță se va majora.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: