image
Sursa foto: gov.md

Vizita premierului la Bruxelles: „Se fac niște proiecții generale; Depinde de ce prestație va avea acolo Natalia Gavrilița”

Comentatorul politic Vlad Țurcanu a opinat în această seară la Jurnal TV vizita protocolară a prim-ministrului Natalia Gavriliță, la Bruxelles. Potrivit lui, prin prestația Nataliei Gavrilița în aceste momente se crează acele relații cheie care contează extrem de mult în anumite situații importante.

„Este o vizită protocolară, doamna prim-ministru face cunoștință cu partenerii noștri de la Bruxelles. Sunt multe chestiuni tehnice care vor fi discutate pe parcurs, dar acum se fac niște proiecții generale cu fiecare dintre cei cu care se va întâlni Natalia Gavrilița(...) Acuma depinde de ce prestație va avea acolo Natalia Gavrilița, deoarece în asemenea momente se stabilesc și anumite relații personale care contează în momentele cheie. Toate aceste conexiuni se fac acum în aceste zile”, a menționat Vlad Țurcanu.

Comentatorul politic afirmă că Guvernul ar trebui să explice clar cetățenilor ce anume presupune relația cu Uniunea Europenă: „E important pentru guvern să arate la modul concret cetățenilor și societății ce anume presupune relația cu UE și în ce fel se va derula aceasta, pentru ca să se atenueze cumva așteptările, pe undeva exagerate, și în primul rând grăbite, și să atenueze anumite stări de spirit nu foarte constructive care au început să domine societatea moldovenească din cauza unor numiri, a unor contre care au existat între diferite entități ale societății noastre”.

Anume în aceste momente Republica Moldova își redescoperă vocația de a fi parte din Uniunea Europeană.

„Componenta de politică externă este una extrem de importantă pentru că Republica Moldova după o perioadă de izolare care nu i-a priit în niciun fel, practic își redescoperă vocația de a fi parte din UE și multe din energiile care ne lipsesc nouă vor fi împrumutate de acolo de la UE de unde vor veni nu numai banii, dar și proiectele, consultanții, și această stare de spirit de care are nevoie RM pentru a merge pe calea care este hărăzită”, a conchis Țurcanu.

Discursul premierului Natalia Gavrilița, în cadrul briefingului comun cu Vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell poate fi citit aici.

Emisiunea poate fi urmărită integral aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: