image
Sursa foto: AFP

FOTO: Plaje și ape sufocate de măști folosite și aruncate cu nepăsare; „Altă greutate pe care o lăsăm generaţiilor viitoare”

Plajele din Hong Kong sunt „sufocate” de miile de măști de unică folosință aruncate la întâmplare, scrie Agerpres. Asociaţiile pentru protejarea mediului au explicat faptul că aceste măşti se adaugă cantităţilor deja îngrijorătoare de deşeuri de plastic care plutesc pe apele Hong Kong-ului.

„Masca de unică folosinţă este doar o altă greutate pe care o lăsăm generaţiilor viitoare”, a declarat Gary Stokes, cofondator al OceansAsia.

Cu puţin timp înainte de izbucnirea pandemiei, această organizaţie de mediu din Hong Kong a lansat un studiu de un an privind deşeurile şi microplasticele găsite pe una dintre cele mai îndepărtate şi nelocuite insule ale teritoriului.

Cele cinci articole cel mai frecvent găsite au fost sticlele, ambalajele din polistiren, brichetele, tacâmurile de unică folosinţă şi paiele de plastic. În prezent, măştile de unică folosinţă plutesc la suprafaţa mării, de-a lungul plajelor şi a litoralului.

„De când oamenii au început să poarte măşti, consecinţele acestui fenomen sunt acum vizibile pe plaje”, a spus Stokes.

Cei aproape 7,5 milioane de locuitori din Hong Kong produc şase milioane de tone de deşeuri în fiecare an, dintre care doar aproximativ 30% sunt reciclate.

măști aruncatemăști aruncate
măști aruncatemăști aruncate
măști aruncate ocean plastic ecologie deșeurimăști aruncate ocean plastic ecologie deșeuri
măști aruncate ocean plastic ecologie deșeurimăști aruncate ocean plastic ecologie deșeuri

Noutăţile partenerilor

comentarii: