image
Sursa foto: jurnal.md

FOTO: 16 autobuze noi au fost lansate astăzi pe rute; Au 18 metri lungime și o capacitate de îmbarcare de 160 de persoane

Astăzi au fost lansate pe rute 16 autobuze de mare capacitate, de model „Solaris Urbino 18”, achiziționate recent de primăria municipiului Chișinău.

Autobuzele vor fi repartizate și vor suplini mai multe rute urbane și suburbane. Lotul de autobuze a fost achiziționat din Suedia, iar costul unei unități este de 42 de mii de Euro, care include și livrarea.

Autobuzele sunt articulate, având 18 metri lungime și o capacitate de îmbarcare de cca 160 de persoane. De asemenea, unitățile dispun de podea joasă și rampă de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă, sistem de aer condiționat, Wi-Fi, GPS și sistem de monitorizare video.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a precizat că autobuzele vor fi distribuite pe linii solicitate de locuitorii din Durlești, Codru, Dumbrava, Bubuieci etc. Aceste unități reprezintă o soluție modernă și durabilă pentru transportul urban.

Amintim că, în perioada anilor 2020-2022, Primăria Chişinău a achiziționat 174 de autobuze şi 85 de troleibuze pentru sporirea calității serviciilor de transport municipal, în oraș și în suburbii.

ss
ss
ss

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: