image
Sursa foto: Economica.net

Studenții din Republica Moldova vor putea beneficia în continuare de burse peste hotare

Studenții din Republica Moldova vor putea beneficia în continuare de burse în instituțiile de învățământ de peste hotare.

Acordul privind Programul de schimburi pentru studii universitare în Europa Centrală (CEEPUS IV), semnat la Varșovia în 2023, a fost ratificat astăzi de Parlament.

Documentul urmează să fie prelungit pentru o perioadă de șapte ani. Astfel, va fi încurajată participarea studenților, cercetătorilor, cadrelor didactice și personalului administrativ la mobilități academice, programe de cercetare, stagii practice sau activități profesionale în cadrul instituțiilor de învățământ superior din statele contractante ale Acordului.

De menționat că și Republica Moldova va oferi burse de studii pentru cetățenii străini.

Anterior, în perioada 2011-2023, 275 de cetățeni moldoveni au beneficiat de burse în țările semnatare ale Acordului. Totodată, țara noastră a găzduit 255 de bursieri străini.

Republica Moldova este parte a Programului de schimburi pentru studii universitare în Europa Centrală din anul 2011. Țările semnatare ale Acordului sunt Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Slovacia și Slovenia.

Noutăţile partenerilor

comentarii: