image
Sursa foto: ZUMA Press

Zelenski: Mai multe rachete rusești au trecut prin spațiul aerian al României și al RM; O provocare pentru securitatea NATO

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski ,continuă să susțină că mai multe rachete rusești au survolat spațiul aerian al României, ceea ce reprezintă o provocare pentru securitatea NATO. Ministerul Apărării din România a negat anterior informația și a declarat că acestea au zburat la 35 de kilometri de granița țării.

„Astăzi, inamicul a lansat 70 de rachete într-un alt atac masiv. Peste 60 dintre acestea au fost doborâte. Acestea aveau ca țintă civilii și infrastructura și din păcate sunt și victime. Mai multe rachete ruseşti au trecut prin spaţiul aerian al Republicii Moldova şi al României. O altă dovadă că teroarea nu a cunoscut și nu va cunoaște granițe. Aceasta este o altă dovadă că protejarea Ucrainei înseamnă protejarea întregii Europe și a lumii. Rachetele de astăzi sunt o provocare pentru securitatea NATO, pentru securitatea colectivă. Este o teroare care poate şi trebuie să fie oprită. Oprită de către comunitatea internaţională. Le mulţumesc tuturor celor care înţeleg acest lucru. Le mulţumesc tuturor celor care ajută și, bineînțeles, armatei noastre”, a declarat Zelenski.

Ministerul Apărării din România contrazice informațiile publicate de comandantul Armatei Ucrainene, Valerii Zalujni, în această dimineață. Românii susțin că au detectat o singură rachetă de croazieră care a trecut pe deasupra Republicii Moldova, dar nu a traversat spațiul aerian al României.

Precizăm că structurile responsabile din cadrul Ministerului Apărării au detectat, la ora 10:18, o rachetă, care a traversat spațiul aerian al Republicii Moldova, deasupra localității Mocra din regiunea transnistreană și, ulterior, deasupra localității Cosauți din raionul Soroca, cu direcția spre Ucraina.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: