image
Sursa foto: jurnal.md

Pe parcursul săptămânii precedente au fost înregistrate 451 de cazuri de Covid și două decese

Pe parcursul săptămânii precedente, medicii epidemiologi au înregistrat 5914 cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii majoritatea fiind la copii de 0-14 ani – 61%. Din numărul bolnavilor, 229 (3,9%) au fost spitalizați, anunță Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP).

Cazuri de gripă sezonieră nu au fost înregistrate. În laboratoarele ANSP, au fost investigate 161 de probe de la persoanele cu infecții respiratorii virale acute, în 6 probe fiind confirmată prezența virusului SARS-CoV-2.

Pe parcursul perioadei menționate au fost înregistrate 451 de cazuri de COVID-19, fiind înregistrată o creștere cu 21,3% comparativ cu săptămâna precedentă. În rândul copiilor de până la 14 ani s-au înregistrat 34 de cazuri. De asemenea, au fost înregistrate 2 cazuri de deces, în urma infecției COVID-19, la femei cu vârste de 52 și respectiv, 75 de ani.

Medicii epidemiologi reiterează că procesul de imunizare împotriva gripei sezoniere continuă în instituțiile medico-sanitare publice din țară. Vaccinul este administrat, în mod prioritar, persoanelor din grupele de risc, celor cu maladii cronice și imunitate compromisă,. Dacă faceți parte din grupele de risc, adresați-vă medicului de familie pentru a beneficia de vaccin antigripal gratuit.

Medicii recomandă vaccinarea profilactică și respectarea în continuare a măsurilor de protecție: păstrarea distanței sociale, evitarea locurilor aglomerate; respectarea regulilor de igienă a mâinilor, igiena respiratorie; respectarea măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecțiilor respiratorii acute.

Noutăţile partenerilor

comentarii: