image
Sursa foto: Jurnal.md

Crima din satul Recea: Bărbatul învinuit de omorul Iasminei, o fetiță de 7 ani, trimis în judecată; Cum s-a întâmplat totul

Tânărul de 21 de ani învinuit de omorul fetiței de 7 ani din satul Recea a fost trimis pe banca acuzaților. Acesta riscă să-și petreacă restul vieții în închisoare. Conform concluziilor experților judiciari psihiatri, la data comiterii infracțiunii, învinuitul a acționat cu discernământ, avea capacitatea de a-și da seama de acțiunile sale și le putea dirija, transmite Procuratura Generală.

Acesta nu și-a recunoscut vinovăția.

Iasmina, copila de 7 ani, a dispărut pe 7 august 2023, în jurul orei 18:00, când a ieșit din casă și nu a mai fost văzută. Pe 8 august, a fost găsită decedată într-o casă părăsită din localitate.

„Învinuitul, în timp ce se afla la domiciliul său din satul Recea, raionul Râșcani, a auzit-o pe vecina sa în vârstă de 7 ani cum îl striga pe fratele lui mai mare. Fiind indignat de faptul că copila l-a deranjat, i-a spus să îl aștepte lângă poarta gospodăriei bunelului învinuitului, care se afla vizavi de casa acestuia. Ulterior, a ieșit afară și a condus copila în încăperea auxiliară din gospodăria respectivă, unde a sugrumat-o, apoi i-a umplut cavitatea bucală cu țărână și a acoperit corpul neînsuflețit cu gunoi (saci, carton, frunze, bucăți de cărămizi etc.)”, se arată într-un comunicat emis de Procuratura Generală.

În cazul în care vinovăția învinuitului va fi demonstrată, acesta riscă o pedeapsă maximă sub formă de închisoare pe un termen maxim de până la 20 de ani sau detențiune pe viață.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: