image
Sursa foto: Profimedia

Luis Enrique a trăit momente de coșmar: “A fost panică. Aș fi făcut infarct”. Ce a spus despre golul Japoniei

Japonia a produs o surpriză imensă la Cupa Mondială din Qatar și a învins-o pe Spania, scor 2-1, în ultima rundă din grupa E.

Ambele formaţii s-au calificat în optimile de finală, Japonia de pe primul loc, iar Spania de pe poziția a doua. Germania și Costa Rica au fost eliminate.

Spania a condus cu 1-0 la pauză, după reușita lui Alvaro Morata, din minutul 7. Părea o misiune facilă pentru iberici, având în vedere că Japonia n-a trimis niciun șut pe poartă în primele 45 de minute și a avut o posesie a mingii de 17%.

Japonia a avut o evoluție fulminantă în debutul reprizei secunde și a înscris prin Ritsu Doan (48’) şi Ao Tanaka (53’). A doua reușită a fost controversată, după ce mingea a părut că iese din teren cu toată circumferința, dar VAR a validat golul.

La finalul partidei, selecționerul Spaniei, Luis Enrique, a recunoscut că au fost momente de panică pentru el și pentru jucători, având în vedere că Spania putea să rateze calificarea.

"Au fost minute de panică. Japonia a înscris două goluri și puteau să mai înscrie încă două, dacă aveau nevoie. Când o echipă precum Japonia nu are nimic de pierdut, se întâmplă să treacă precum avioanele pe lângă tine.

Finalul de meci a fost foarte dificil pentru noi, au fost momente tensionate, am fost aproape de gol. Japonia a terminat pe primul loc și cred că pe merit. Mă deranjează acest lucru, am vrut să fim primii.

Nu sunt deloc mulțumit, Japonia ne-a adus în colaps în doar câteva minute. Am încercat să revenim, dar a fost greu. La un moment dat, lucrurile au revenit la normal, dar n-am reușit să marcăm.

Sigur că mi-a fost teamă de eliminare, le-am văzut pe toate în fotbal. Am încercat să riscăm, dar a fost dificil să găsim spații. Nu am știut desfășurarea scorului în celălalt meci (n.r. – Costa Rica - Germania). Nu am știut până la final. Dacă aș fi aflat că am fost eliminați, probabil aș fi făcut infarct.

Va fi ca un doliu pentru noi în această seară, nu avem niciun motiv să sărbătorim, chiar dacă ne-am calificat. Maroc e o echipă bună, care cred că își va asuma riscuri împotriva noastră.

Am văzut o fotografie de la faza golului doi al Japoniei, dar cred că nu este reală. Mingea era dincolo de linie, într-adevăr, dar cred că a fost o fotografie trucată", a spus Luis Enrique, citat de AS.

În optimile de finală ale Cupei Mondiale Qatar 2022, Spania va înfrunta câştigătoarea Grupei F, Maroc, meciul fiind programat pe 6 decembrie (Education City Stadium - Doha, ora 17:00).

Japonia, care a câştigat grupa E, va înfrunta a doua clasată din Grupa F, Croaţia, vicecampioana mondială. Meciul va avea loc pe 5 decembrie (Al Janoub Stadium - Al Wakrah, ora 17:00).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: