image
Sursa foto: Reuters

Cetățenii RM se pot înscrie în Legiunea Internațională anunțată de Zelenski pentru a lupta în Ucraina? Răspunsul premierului

Șefa Guvernului, Natalia Gavrilița, a fost întrebată astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, dacă cetățenii Republicii Moldova se pot alătura Legiunii Internaționale, anunțată de președintele ucrainean Vladimir Zelenski, pentru a putea lupta alături de soldații ucraineni.

„Suntem o țară neutră și vom acționa prin prisma neutralității. Guvernul Republicii Moldova nu se implică în astfel de acțiuni”, a fost răspunsul premierului.

Puțin mai devreme, Guvernul a dezmințit informația care circulă în spațiul precum că bărbații moldoveni ar avea interdicție să părăsească țara este falsă. Guvernul Republicii Moldova nu a instituit interdicție de ieșire din țară a bărbaților, cetățeni ai Republicii Moldova.

Precizăm că Vladimir Zelenski a făcut apel către toți străinii care doresc să-i ajute în luptă. Legiunea presupune o grupare de forțe aliate, formată din militari internaționali care se alătură conflictului armat din Ucraina, luptând cot la cot cu soldații ucraineni.

Noutăţile partenerilor

comentarii: