image
Sursa foto: Facebook

Usatîi: Oricine ar accede în turul II cu Igor Dodon, trebuie susținut de către toți ceilalți candidați

În turul II al alegerilor prezidențiale, toți candidații din primul tur ar trebui să-l susțină pe adversarul lui Igor Dodon, oricine ar fi acesta, susține primarul de Bălți Renato Usatîi, care s-a înscris și el în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale.

Prezent miercuri în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV, Usatîi a declarat că nu există vreun dubiu în privința participării lui Igor Dodon în alegerile prezidențiale, doar că acesta nu s-a înscris deocamdată în cursa electorală „deoarece își dorește să profite cât mai mult de funcția de președinte”.

„La el practic totul e gata. El vrea să mai umble prin țară, să dea niște pomene, să arate că e președinte grijuliu, poate mai face vreo vizită pe undeva”, a declarat Usatîi.

Pe de altă parte, el a spus că indiferent de situația din țară, alegerile prezidențiale nu ar trebui amânate, dar „simplificate la maximum toate procedurile ce țin de această campanie electorală”.

El a acuzat că șeful statului ar încerca să fraudeze alegerile, întrucât nu are șanse astfel să câștige un al doilea mandat.

„Dodon este în panică, deoarece oricine ar intra cu el în turul II, îl va învinge. Asta arată toate sondajele, în care a căzut deja sub 30%”, a precizat invitatul.

Întrebat pe cine totuși va susține în turul II al alegerilor, în cazul în care acolo vor accede Igor Dodon și Maia Sandu, Usatîi a refuzat să ofere un răspuns clar, dar a precizat că indiferent de cine va fi contracandidatul actualului șef al statului, el ar trebui susținut de către toți ceilalți candidați.

„Dodon este un cadavru politic și el va pierde alegerile. Orice candidat al opoziție, că e Usatîi, că e Maia Sandu, trebuie să fie susținut de toți împotriva lui Dodon”, a spus el.

Pe de altă parte, întrebat dacă dosarele penale pe care le are în Federația Rusă nu constituie o modalitate de a fi șantajat de Kremlin în activitățile sale politice, Usatîi a respins această idee, menționând că Moscova nu a mizat pe el deoarece nu este o persoană controlabilă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: