image
Sursa foto: twiter.com

Container frigorific cu zeci de migranți, descoperit pe un feribot spre Marea Britanie

Echipajul unui feribot olandez a descoperit marţi 25 de migranţi într-un container frigorific la bordul unei nave care se îndrepta spre Marea Britanie, nevoită apoi să se întoarcă, au anunţat poliţia şi serviciile de salvare din Olanda, relatează Agerpres.

Trecătorii clandestini, a căror origine nu a fost precizată, au primit îngrijiri medicale în portul Vlaardingen, în apropiere de Rotterdam, iar doi dintre ei au fost spitalizaţi. ”Odată la bord, s-a dovedit că mai multe persoane au fost descoperite într-un container frigorific. Nava s-a întors în port”, au transmis serviciile de urgenţă din regiunea Rotterdam pe contul lor de Twitter.

Nava a fost verificată şi de câini poliţişti şi urma să fie trimisă în portul britanic Felixstowe pentru a se stabili dacă mai există şi alţi migranţi la bord.

Nava aparţine companiei DFDS Seaways, care a precizat că migranţii s-au urcat la bord pe o semiremorcă, potrivit cotidianului De Telegraaf. Această descoperire survine după găsirea a 39 de vietnamezi morţi într-un camion frigorific luna trecută în Marea Britanie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: