image
Sursa foto: jurnal.md

Ediția 7 a Festivalului Moldo Crescendo adună muzicieni din Austria, Hong Kong, Ucraina și Moldova; Unde vor fi concertele

Pe 27 august 2022, la umbra copacilor din Butuceni, pe o bucată de pământ care respiră istorie și magie, începe ediția VII a Festivalului de muzică de cameră, Moldo Crescendo. În acest an, artiștii vor cânta #povești. Poveștile compozitorilor, ale locurilor vizitate, dar și ale personajelor din basmele populare românești. Timp de 1 săptămână, muzicienii vor oferi 5 concerte, cu plată și fără, la Butuceni, Călărași și Chișinău.

Această ediție are o noutate – rezidența muzicienilor din acest an este Butuceniul. Aici se vor caza și vor repeta, aproape de tradițiile locale și natură, acesta fiind un prim proiect dintr-o idee mai mare numită #ArtVillage. Toți doritorii pot veni începând cu 22 august la Butuceni să asculte, în liniște, repetițiile artiștilor.

Ediția VII, intitulată #povești, a adunat un repertoriu și o echipă de muzicieni fantastici, iar locurile în care aceștia vor cânta sunt și ele parcă rupte din poveste. Din 27 august până pe 3 septembrie, ne vom încânta cu piese de Mozart, Schubert, Bartok și Ceaikovski, când lângă prispa casei cei mari din Butuceni, când în amfiteatrul de sub stâncile Butuceniului, sub clar de lună, cu un pahar de vin bun. Apoi vom deschide larg ușile Casei de Cultură din Călărași, la un concert cu intrare liberă pentru toți doritorii. De aici vom ajunge în scuarul Teatrului de Operă și Balet, unde artiștii mari vor cânta cu artiștii mici – cei mai buni elevi și studenți din Chișinău. La concertul de închidere vom pescui Păstrăvul lui Schubert pe scena Sălii cu Orgă. Nu în zadar ediția din acest an poartă numele de #povești.

7 ani la rând, în fiecare vară, Festivalul Moldo Crescendo revine acasă pentru a aduce muzica clasică din cele mai renumite săli de concert din lume – mai aproape de oamenii din Moldova. Pe scena festivalului din acest an vor urca cei mai buni instrumentiști de muzică clasică, originari din Moldova, dar și artiști invitați de peste hotare:

Ilian Gîrneț – vioară, concertmaistru al Filarmonicii din Bamberg, Germania

Alexandra Tîrșu – vioară, absolventa Universității de Muzică din Viena (Austria) și Sion (Elveția) cu Janine Jansen, în prezent deține vioara Stradivarius „Ida Haendel”

Dan-Iulian Druțac – vioară, absolvent al Guildhall School of Music and Drama din Londra, în prezent student la Conservatorul Regal de Muzică și Artă Dramatică din Spania

Alexandra Rotaru – vioară, una dintre cele mai bune studente ale Academiei de Muzică din Chișinău

Din Ucraina vine Oksana Mukosii – violă, absolventa Conservatorului Regal de la Haga

Andriel Cigulea – violă, student la Universitatea Gustav Mahler din Klagenfurt, Austria

Din Austria vine Marilies Guschlbauer – violoncel, studentă la Universitatea de Muzică din Viena și Universitatea de Muzică din Berlin

Alex Kwan Chak Lau – violoncel, Hong Kong, student la Universitatea de Muzică din Munchen

Vladimir Vdovicenco – contrabas, instrumentist în orchestra Sălii cu Orgă

Marcel Lazăr – pian, student la Universitatea de Muzică din Viena

Publicul este așteptat cu drag la concertele din cadrul ediției VII #povești:

27 august, 18:00 - Deschiderea Festivalului (Butuceni - Amfiteatrul Pfeiffer) – Vioara-Cosânzeana și Pian-Frumos

28 august, 18:00 - Concert cu intrare liberă, Casa de Cultură din Călărași – Păcală și Mozart

31 august, 18:00 - Butuceni, Seară cu muzică și vin pe prispa Casei cei Mari – Contrabasul păcălit de vulpe

01 septembrie, 19:00 - Scuarul Teatrului de Operă și Balet – Cvartelul lui Guguță

03 septembrie, 19:00 - Închiderea Festivalului, Sala cu Orgă – Păstrăvul de aur

Biletele se vând în rețeaua iTicket.

Detalii pe moldocrescendo.com și paginile de Fb/Ig Moldo Crescendo

A devenit deja un soi de tradiție ca toate concertele Moldo Crescendo să fie Sold-Out până în ziua concertului. Recomandăm să faceți rezervări din timp.

Noutăţile partenerilor

comentarii: