image
Sursa foto: jurnal.md

Cum explică șeful Asociației Judecătorilor laudele în adresa Tamarei Chișca-Doneva și a lui Ion Guzun la plecarea de la CSJ

Președintele Asociației Judecătorilor din Moldova, Victor Sandu, a explicat la Cabinetul din Umbră mesajele de laudă adresate judecătorilor Tamara Chișca-Doneva și Ion Guzun, care au demisionat de la Curtea Supremă de Justiție.

Atunci asociația a anunțat că „a luat act cu profund respect de demisia onorabilă” și i-a numit pe cei doi „reprezentanți de seamă ai justiției moldovenești”.

„Mi se pare anapoda când o asociație vine cu asemenea dulcegării în raport cu niște judecători care au fost vizați în scandaluri, care au dosare pierdute la CEDO”, a comentat jurnalistul Vitalie Călugăreanu.

„În ceea ce ține de dosare pierdute la CEDO, mai mulți experți s-au referit. Poate fi nu doar vina judecătorului, dar a legislației, de conjunctura care a fost în țară în acea perioadă. De cele mai multe ori, condamnările sunt peste ani. În ceea ce ține de scandalurile publice, noi suntem judecători, nu le dăm apreciere. Noi examinam probele. Careva hotărâri ale Colegiului disciplinar nu sunt. Este prezumția nevinovăției. Noi doar am adus la cunoștință hotărârea CSM cu privire la demisia onorabilă”, a declarat președintele Asociației Judecătorilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: