image
Sursa foto: Getty Images

Novak Djokovic și-a aflat primul adversar de la Australian Open

Dino Prizmic (18 ani) va fi primul adversar al lui Novak Djokovic, deţinătorul trofeului, la Australian Open 2024, primul turneu de Grand Slam al sezonului.

Prizmic a acces pe tabloul principal după ce l-a învins în două seturi, 6-3, 6-4, pe tunisianul Aziz Douglas, la Melbourne, pe o căldură sufocantă (34 de grade Celsius), în turul 3 al calificărilor.

Aflat pe locul 145 în clasamentul ATP, jucătorul croat a obţinut până în prezent doar câteva victorii în circuitul profesionist, cea mai importantă dintre ele în faţa cehului Jiri Lehecka, în sezonul trecut, la Stockholm.

Novak Djokovic, numărul 1 mondial, care are în palmares 24 de trofee de Grand Slam, 10 dintre cele cucerite la Australian Open, s-a antrenat în mod normal începând de duminică la Melbourne Park, fără să dea vreun semn de durere la încheietura mâinii drepte, care i-a perturbat evoluţiile la United Cup, competiţie desfăşurată recent.

Rusul Daniil Medvedev (locul 3 ATP), un alt favorit care aştepta încheierea calificărilor pentru a-şi afla primul adversar, îl va înfrunta pe francezul Terence Atmane (22 de ani).

Atmane, la fel ca Prizmic, a câştigat primul şi singurul său titlu Challenger în sezonul trecut, iar cea mai bună performanţă a sa în circuitul ATP a fost accederea în turul al doilea la Shanghai, după ce a câştigat primele două meciuri de calificare şi apoi l-a învins în primul tur pe australianul Jordan Thompson.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: