image
Sursa foto: jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

În Parlament vor fi organizate audieri privind rachetele: „Poate unii nu se vor teme de Noviciok mai tare decât de adevăr”

Ministrul Apărării va fi audiat în Parlament privind cele trei rachete lansate de Rusia care au intrat ilegal în spațiul aerian al Republicii Moldova.

Primul care a lansat subiectul astăzi la Parlament a fost deputatul PAS Dumitru Alaiba.

„Văzând cu colegii propun tot felul de proiecte populiste și pretind că au grijă de această țară, o să vă amintesc că luni dimineața spațiul nostru a fost încălcat de trei rachete rusești. Îmi imaginez că în capul unora care de 8 luni spun rugăciuni și o dau cu neutralitatea asta nu se leagă. Unii dintre colegi sunt din acele localități deasupra cărora au zburat aceste rachete: Soroca, Rezina. Chiar vreau să aud opinia lor, cum văd ei încălcarea spațiului aerian de o forță beligerantă care duce un război de cotropire la câțiva kilometri de noi”, a spus deputatul PAS, Dumitru Alaiba.

În replică, deputatul comunist Constantin Starîș a cerut ca ministrul Apărării, Anatolie Nosatâi și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, să vină în Parlament pentru a oferit detalii pe acest subiect.

Președintele comisiei parlamentare de securitate națională, Lilian Carp, a precizat că cel mai probabil ministrul Apărării va fi invitat pentru audieri în Legislativ.

„Cred că săptămâna viitoare vom face o audiere ca să avem informația la mâna și măcar cel puțin atunci unii nu se vor teme de Noviciok mai tare decât de adevăr”, a spus Lilian Carp.

Amintim că trei rachete lansate de pe nave ruse din Marea Neagră asupra Ucrainei luni dimineața au traversat spaţiul aerian al Moldovei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: