image
Sursa foto: Jurnal.md

Platforma DA propune un proiect de lege de susținere a agenților economici care au avut de suferit în urma crizei pandemice

Platforma DA propune un proiect de lege pentru completarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 menit să susțină agenții economici care au avut de suferit în urma crizei pandemice. Autorii proiectului propun anularea calculelor penalităților la achitarea contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii datorate de angajator, și a contribuțiilor individuale de asigurări sociale de stat până la 1 decembrie 2020.

Potrivit vicepreședintelui Parlamentului, Alexandru Slusari, impactul proiectului poate fi caracterizat prin reducerea poverii fiscale pentru antreprenori generată din penalități și majorări de întârziere care s-a produs din cauza crizei pandemice. Totodată proiectul are drept scop implementarea unor măsuri minime de susținere a antreprenorilor pe timp de criză pandemică și socio-economică.

„Este un proiect de lege foarte important și sperăm să găsim susținerea în Parlament. Inițiativa are drept scop să ajute măcar cu ceva întreprinderile agenților economici care au avut de suferit în urma resstricțiilor din perioada martie – iunie, instituite de Comisia Națională pentru Sănătate Publică și Comisia Națională pentru Situații Excepționale”, a spus Slusari

Deputatul a menționat că de și în această perioadă autoritățile au făcut multe promisiuni, în realitate agenții economici nu au beneficiat de nicio susținere din partea statului.

Mii de agenți sunt în pragul falimentului, cu greu achită salariile angajaților. Fiecare se descurcă pe cont propriu. De aceea sperăm că acest proiect de lege se va bucura de susținerea colegilor și în scurt timp va fi implementat” a mai spus deputatul.

Proiectul de lege este menit să susțină în special întreprinderile din domeniul HoReCa, companiile de transport, textile și cele din domeniul nealimentar.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: