image
Sursa foto: Jurnal.md

Platforma DA: „Am asistat la un circ regizat de PSRM-Șor și PAS; RM va plăti un preț enorm”

Alegerile anticipate nu vor avea loc azi, mâine, ci cel puțin peste două luni după ce o bună parte a populației va fi vaccinată. Iar ceea ce s-a întâmplat azi în Parlament este un circ de prost gust regizat de PSRM, Platforma „Pentru Moldova” și PAS. O declarație în acest sens a fost făcută de vicepreședintele Parlamentului, deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari după consumarea celei de a doua tentative de a desemna un guvern în Parlament.

„Platforma DA a propus încă în decembrie formula de a învesti un guvern anti-criză, care ar fi gestionat criza pandemică și economică. Știu toți că Guvernul Chicu nu a lăsat niciun ban pentru vaccin. Timp de trei luni au decedat 1860 de oameni. Un Guvern responsabil poate ar fi procurat din decembrie vaccinul și o parte din acești oameni ar fi fost vii. Din păcate la orice propunere a noastră auzim „anticipate” și că „Parlamentul e plin de hoți”. Dar am ajuns la o explozie a pandemiei și nu putem merge la anticipate pe sicrie”, a declarat Alexandru Slusari.

Potrivit deputatului, la momentul actual RM are nevoie de o stabilizare a situației și un Guvern funcțional, competent.

„Deși au spus că formula noastră nu este bună, au propus ei un guvern exclusiv al PAS. Cu cinci minute înainte de ședința Parlamentului s-a apropiat de mine candidatul PAS și ne-a spus că formațiunea PAS nu va vota acest Guvern. Astfel trei fracțiuni PSRM, Șor și PAS au recurs în viziunea noastră la o bătaie de joc și o tratare superficială a situației social-economice și politice din RM”, a mai spus Slusari.

Deputatul Platfromei DA a adăugat că în continuare urmează să se pronunțe în legătură cu situația creată Curtea Constituțională.

„PSRM știu că nu prea au șanse, dar vor încerca împreună cu Platforma „Pentru Moldova să impună decizia majorității. Criza va fi gestionată de Guvernul Ciocoi. În următoarele două luni nu vom avea anticipate, pentru a da posibilitatea vaccinării unei părți a populației, dar vom fi martori cum Dodon va da vina pe Maia Sandu pentru nereușitele guvernării, iar Maia Sandu pe Igor Dodon”, a mai spus Alexandru Slusari.

Amintim că în cadrul ședinței Parlamentului de astăzi, deputații urmau să dezbată proiectul de hotărâre pentru aprobarea Programului de activitatea al Guvernului și acordarea votului de încredere cabinetului de miniștri propus de Igor Grosu. În sală s-a constatat lipsă de cvorum după ce deputații PSRM, Partidul Șor și Pentru Moldova, au părăsit sala de ședințe. Președinta Parlamentului a declarat că subiectul cu privire la învestirea Guvernului Grosu a fost epuizat. Este a doua tentativă eșuată de învestire a Guvernului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: