image
Sursa foto: anre.md

ANRE, despre solicitarea Moldovagaz: Specialiștii vor analiza cererea și vor verifica corectitudinea calculelor prezentate

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) vine cu precizări după ce Moldovagaz a solicitat micșorarea tarifului la gaz.

„Agenția va examina proiectul ce ține de aprobarea prețurilor reglementate în termenele prevăzute de Legea cu privire la gazele naturale și etapele stipulate în Legea cu privire la transparența în procesul decizional.
Specialiștii din cadrul Agenției vor analiza cererea și vor verifica corectitudinea calculelor prezentate pentru a elabora și înainta Consiliului de Administrație al ANRE un proiect de hotărâre.
În acest context, ANRE va publica spre consultare proiectul hotărârii şi informațiile relevante pe pagina web oficială a ANRE: www.anre.md, secțiunea Transparență decizională/Proiecte supuse consultării publice”, menționează ANRE.

Moldovagaz a expediat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică demersul de revizuire a tarifului de furnizare a gazelor naturale către consumatorii finali la prețuri reglementate în 2024. Potrivit proiectului de calcul, tariful mediu ponderat pentru furnizarea gazelor naturale se propune să fie redus până la 13 347 de lei pentru o mie de metri cubi sau cu 12,5%.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: