image
Sursa foto: Jurnal.md

ULTIMĂ ORĂ! Deputata Marina Tauber va sta 30 de zile la penitenciarul nr. 13; Avocatul declară că decizia va fi contestată

Instanța de judecată a acceptat cererea înaintată de procurorul anticoruoție care se ocupă de caz, Mihail Ivanov, și s-a pronunțat în favoarea plasării deputatei partidului „Șor”, Marina Tauber, în izolator pentru 30 de zile.

Marina Tauber se va afla timp de 30 de zile la penitenciarul nr. 13 din capitală. Decizia a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Potrivit procurorului, instanța a luat această decizie deoarece există anumite riscuri de ordin juridic.

„Există riscul săvârșirii de noi infracțiuni, dar și de distrugere a probelor sau sustragerea de la urmărire penală”, a declarat Mihail Ivanov, procurorul de caz.

Jurnal.md

Avocatul lui Tauber califică decizia drept una „injustă și neîntemeiată”. Acesta declară că decizia urmează a fi contestată.

„Instanța s-a lăsat condusă de emoții și speculații, iar probele nu indică că doamna Marina a comis vreo încălcare”, precizează avocatul deputatei.

Jurnal.md

Amintim că Marina Tauber a fost pusă sub învinuire pe două capete de acuzare: acceptarea cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat, acțiuni infracționale și falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate.

Aceasta a rămas fără imunitate parlamentară pe 21 iulie, la solicitarea din plenul legislativului a procurorului general interimar, Dumitru Robu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: